Hoppa till innehåll →

CCPA – Kalifornien Konsumentintegritetslag

Integritetsmeddelande för invånare i Kalifornien

Definitioner

Webbplats

Roliga citat eller https://funnyquoteshumor.com

Ägare (eller vi)

Anger den eller de fysiska personer eller juridiska personer som tillhandahåller denna webbplats till användare.

Användare (eller du)

Anger alla fysiska personer eller juridiska personer som använder denna webbplats.

Detta integritetsmeddelande för invånare i Kalifornien kompletterar informationen i webbplatsens sekretesspolicy och gäller endast för alla besökare, användare och andra som bor i delstaten Kalifornien. Vi antog detta meddelande för att följa California Consumer Privacy Act från 2018 (CCPA) och alla termer som definieras i CCPA har samma betydelse när de används i detta meddelande.

Information som vi samlar in

Webbplatsen samlar in information som identifierar, relaterar till, beskriver, referenser, kan associeras med eller rimligen kan kopplas direkt eller indirekt till en viss konsument eller enhet (“personlig information”).

Webbplatsen har särskilt samlat in följande kategorier av personuppgifter från sina konsumenter under de senaste 12 månaderna:

kategori Exempel samlad
A. Identifierare. Ett riktigt namn, alias, postadress, unik personlig identifierare, onlineidentifierare, Internet Protocol-adress, e-postadress, kontonamn, personnummer, körkortsnummer, passnummer eller andra liknande identifierare. Ja
B. Kategorier av personuppgifter som anges i California Customer Records stadga (Cal. Civ. Kod § 1798.80 e. Namn, underskrift, personnummer, fysiska egenskaper eller beskrivning, adress, telefonnummer, passnummer, körkort eller statligt id-kortsnummer, försäkringsnummer, utbildning, anställning, anställningshistorik, bankkontonummer, kreditkortsnummer, betalkortsnummer eller annan finansiell information, medicinsk information eller sjukförsäkringsinformation. Ja
C. Skyddade klassificeringsegenskaper enligt Kalifornien eller federal lag. Ålder (40 år eller äldre), ras, hudfärg, härkomst, nationellt ursprung, medborgarskap, religion eller trosbekännelse, civilstånd, medicinskt tillstånd, fysisk eller psykisk funktionsnedsättning, kön (inklusive kön, könsidentitet, könsuttryck, graviditet eller förlossning och relaterade medicinska tillstånd), sexuell läggning, veteran- eller militär status, genetisk information (inklusive familjär genetisk information). Ja
D. Kommersiell information. Register över personlig egendom, produkter eller tjänster som köpts, erhållits eller övervägts, eller andra inköps- eller konsumtionshistoriker eller tendenser. Ja
E. Biometrisk information. Genetiska, fysiologiska, beteendemässiga och biologiska egenskaper eller aktivitetsmönster som används för att extrahera en mall eller annan identifierare eller identifiera information, såsom fingeravtryck, ansiktsavtryck och röstavtryck, iris- eller näthinneskanningar, tangenttryck, gång eller andra fysiska mönster, och sömn-, hälso- eller träningsdata. Ja
F. Internet eller annan liknande nätverksaktivitet. Webbhistorik, sökhistorik, information om en konsuments interaktion med en webbplats, ett program eller en annons. Ja
G. Geolokaliseringsdata. Fysisk plats eller rörelser. Ja
H. Sensoriska data. Ljud- och ljudinformation, elektronisk, visuell, termisk, luktinformation eller liknande information. Ja
I. Professionell eller anställningsrelaterad information. Aktuell eller tidigare jobbhistorik eller prestandautvärderingar. Ja
J. Icke-offentlig utbildningsinformation (enligt Family Educational Rights and Privacy Act (20 U.S.C. Section 1232g, 34 C.F.R. Part 99)). Utbildningsposter som är direkt relaterade till en student som underhålls av en utbildningsinstitution eller part som agerar för dess räkning, till exempel betyg, betyg, klasslistor, studentscheman, studentidentifieringskoder, studentinformation eller studentdisciplin. Ja
K. Slutsatser hämtade från annan personlig information. Profil som återspeglar en persons preferenser, egenskaper, psykologiska trender, predispositioner, beteende, attityder, intelligens, förmågor och begåvningar. Ja

Personuppgifter omfattar inte:

  • Offentligt tillgänglig information från statliga register.
  • Avidentifierad eller aggregerad konsumentinformation.
  • Information som inte omfattas av CCPA:s tillämpningsområde, t.ex.

Vi erhåller de kategorier av personuppgifter som anges ovan från följande kategorier av källor:

  • Direkt från dig. Till exempel från formulär som du fyller i eller produkter och tjänster du köper.
  • Indirekt från dig. Till exempel från att observera dina handlingar på vår webbplats.

Användning av personuppgifter

Vi kan använda eller avslöja de personuppgifter vi samlar in för ett eller flera av följande affärsändamål:

  • För att uppfylla eller uppfylla anledningen till att du tillhandahöll informationen. Om du till exempel delar ditt namn och kontaktuppgifter för att begära en prisoffert eller ställa en fråga om våra tjänster kommer vi att använda dessa personuppgifter för att svara på din förfrågan. Om du lämnar dina personuppgifter för att köpa en produkt eller tjänst kommer vi att använda den informationen för att behandla din betalning och underlätta leveransen. Vi kan också spara din information för att underlätta nya produktbeställningar eller bearbeta returer.
  • För att behandla dina förfrågningar, inköp, transaktioner och betalningar och förhindra transaktionsbedrägerier.
  • För att ge dig support och för att svara på dina förfrågningar, inklusive för att undersöka och ta itu med dina problem och övervaka och förbättra våra svar.
  • För att svara på brottsbekämpande förfrågningar och i enlighet med tillämplig lag, domstolsbeslut eller statliga förordningar.
  • Som beskrivits för dig när du samlar in dina personuppgifter eller på annat sätt anges i CCPA.
  • För att utvärdera eller genomföra en fusion, avyttring, omstrukturering, omorganisation, upplösning eller annan försäljning eller överföring av några eller alla våra eller våra dotterbolags tillgångar där personuppgifter som innehas av oss eller våra dotterbolag om våra webbplatsanvändare är bland de överförda tillgångarna.

Vi kommer inte att samla in ytterligare kategorier av personuppgifter eller använda de personuppgifter vi samlar in för väsentligt olika, icke-närstående eller oförenliga ändamål utan att ge dig meddelande.

Dela personlig information

Vi kan komma att lämna ut dina personuppgifter till en tredje part i affärssyfte. När vi lämnar ut personuppgifter för affärsändamål ingår vi ett avtal som beskriver syftet och kräver att mottagaren både håller dessa personuppgifter konfidentiella och inte använder dem för något annat ändamål än att utföra avtalet.

Vi delar dina personuppgifter med följande kategorier av tredje parter:

  • Tjänsteleverantörer.
  • Dataaggregatorer.

Dina rättigheter och val

CCPA ger konsumenter (invånare i Kalifornien) särskilda rättigheter när det gäller deras personuppgifter. I det här avsnittet beskrivs dina CCPA-rättigheter och hur du utövar dessa rättigheter.

Tillgång till särskilda informations- och dataportabilitetsrättigheter

Du har rätt att begära att vi lämnar ut viss information till dig om vår insamling och användning av dina personuppgifter under de senaste 12 månaderna. När vi har fått och bekräftat din verifierbara konsumentbegäran (se Utöva åtkomst, dataportabilitet och raderingsrättigheter) kommer vi att lämna ut till dig:

  • De kategorier av personuppgifter som vi har samlat in om dig.
  • Kategorierna av källor för de personuppgifter vi har samlat in om dig.
  • Vårt affärsmässiga eller kommersiella syfte för att samla in eller sälja dessa personuppgifter.
  • De kategorier av tredje parter som vi delar dessa personuppgifter med.
  • De specifika personuppgifter som vi har samlat in om dig (kallas även en begäran om dataportabilitet).
  • Om vi sålde eller avslöjade dina personuppgifter för ett affärsändamål, två separata listor som avslöjade:
    • Försäljning, identifiering av de kategorier av personuppgifter som varje kategori av mottagare har köpt. och
    • upplysningar för affärsändamål, med identifiering av de kategorier av personuppgifter som varje kategori av mottagare erhöll.

Rättigheter för begäran om radering

Du har rätt att begära att vi raderar någon av dina personuppgifter som vi samlat in från dig och behållit, med vissa undantag. När vi har tagit emot och bekräftat din verifierbara konsumentbegäran (se Utöva åtkomst, dataportabilitet och raderingsrättigheter) kommer vi att radera (och leda våra tjänsteleverantörer att radera) dina personuppgifter från våra register, såvida inte ett undantag gäller.

Vi kan neka din begäran om radering om det är nödvändigt att behålla informationen för att vi eller våra tjänsteleverantörer ska kunna:

  • Slutför transaktionen för vilken vi samlade in personuppgifterna, tillhandahåller en vara eller tjänst som du begärt, vidtar åtgärder som rimligen förutses inom ramen för vår pågående affärsrelation med dig, eller på annat sätt utför vårt avtal med dig.
  • Upptäck säkerhetsincidenter, skydda mot skadlig, bedräglig, bedräglig eller olaglig aktivitet eller åtala dem som är ansvariga för sådana aktiviteter.
  • Felsöka produkter för att identifiera och reparera fel som försämrar befintliga avsedda funktioner.
  • Följ California Electronic Communications Privacy Act (Cal. Penal Code § 1546 seq.). Aktivera endast interna användningsområden som är rimligt anpassade till konsumenternas förväntningar baserat på din relation med oss.
  • Uppfylla en rättslig skyldighet.
  • Gör annan intern och laglig användning av den informationen som är förenlig med det sammanhang där du tillhandahöll den.

Utöva åtkomst, dataportabilitet och raderingsrättigheter

För att utöva åtkomst-, dataportabilitets- och raderingsrättigheterna som beskrivs ovan, vänligen skicka en verifierbar konsumentförfrågan till oss genom att antingen:

  • Ringer oss på
  • Maila oss på contact@funnyquoteshumor.com

Endast du, eller en person som är registrerad hos Kaliforniens utrikesminister som du tillåter att agera för din räkning, får göra en verifierbar konsumentförfrågan relaterad till dina personuppgifter. Du kan också göra en verifierbar konsumentförfrågan för ditt underåriga barns räkning.

Du får endast göra en verifierbar konsumentbegäran om åtkomst eller dataportabilitet två gånger inom en 12-månadersperiod. Den verifierbara konsumentbegäran måste

  • Ge tillräcklig information som gör det möjligt för oss att på ett rimligt sätt verifiera att du är den person som vi har samlat in personuppgifter om eller en auktoriserad representant.
  • Beskriv din begäran med tillräcklig detalj som gör att vi kan förstå, utvärdera och svara på den ordentligt.

Vi kan inte svara på din begäran eller förse dig med personuppgifter om vi inte kan verifiera din identitet eller myndighet för att göra begäran och bekräfta att personuppgifterna rör dig.

Att göra en verifierbar konsumentförfrågan kräver inte att du skapar ett konto hos oss.

Vi kommer endast att använda personuppgifter som tillhandahålls i en verifierbar konsumentbegäran för att verifiera beställarens identitet eller myndighet för att göra begäran.

Tidsinställning och format för svar

Vi försöker svara på en verifierbar konsumentförfrågan inom fyrtiofem (45) dagar efter mottagandet. Om vi behöver mer tid kommer vi att informera dig om orsaken och förlängningsperioden skriftligen.

Vi kommer att leverera vårt skriftliga svar per post eller elektroniskt, efter eget val.

Alla upplysningar vi tillhandahåller kommer endast att omfatta den 12-månadersperiod som föregår det verifierbara mottagandet av konsumentbegäran. Svaret vi ger kommer också att förklara orsakerna till att vi inte kan följa en begäran, om tillämpligt. För begäranden om dataportabilitet väljer vi ett format för att tillhandahålla dina personuppgifter som är lättanvändbara och bör göra det möjligt för dig att överföra informationen från en enhet till en annan enhet utan hinder.

Vi tar inte ut någon avgift för att behandla eller svara på din verifierbara konsumentförfrågan om den inte är överdriven, repetitiv eller uppenbart ogrundad. Om vi fastställer att begäran motiverar en avgift kommer vi att berätta varför vi fattade det beslutet och ge dig en kostnadsuppskattning innan vi slutför din begäran.

Försäljning av personuppgifter

Vi kommer inte att sälja dina personuppgifter till någon part. Om vi i framtiden förväntar oss att sälja dina personuppgifter till någon part, kommer vi att ge dig de opt-out- och opt-in-rättigheter som krävs av CCPA.

Icke-diskriminering

Vi kommer inte att diskriminera dig för att du utövar någon av dina CCPA-rättigheter. Om det inte är tillåtet enligt CCPA kommer vi inte att:

  • Neka dig varor eller tjänster.
  • Debitera dig olika priser eller priser för varor eller tjänster, inklusive genom att bevilja rabatter eller andra förmåner eller utdöma straffavgifter.
  • Ge dig en annan nivå eller kvalitet på varor eller tjänster.
  • Föreslå att du kan få ett annat pris eller pris för varor eller tjänster eller en annan nivå eller kvalitet på varor eller tjänster.

Andra sekretessrättigheter i Kalifornien

Kaliforniens “Shine the Light”-lag (Civil Code Section § 1798.83) tillåter användare av vår webbplats som är bosatta i Kalifornien att begära viss information om vårt utlämnande av personuppgifter till tredje part för deras direktmarknadsföringsändamål. För att göra en sådan begäran, skicka ett e-postmeddelande till contact@funnyquoteshumor.com.

Ändringar i vårt integritetsmeddelande

Vi förbehåller oss rätten att ändra detta integritetsmeddelande efter eget gottfinnande och när som helst. När vi gör ändringar i detta integritetsmeddelande kommer vi att publicera det uppdaterade meddelandet på vår webbplats och uppdatera meddelandets giltighetsdatum. Din fortsatta användning av vår webbplats efter publiceringen av ändringar utgör ditt godkännande av sådana ändringar.

Kontaktinformation

Om du har några frågor eller kommentarer om detta meddelande, hur vi samlar in och använder din information som beskrivs nedan och i vår integritetspolicy, dina val och rättigheter när det gäller sådan användning, eller vill utöva dina rättigheter enligt Kaliforniens lag, tveka inte att kontakta oss på:

  • Telefon:
  • Hemsida: https://funnyquoteshumor.com
  • E-post: contact@funnyquoteshumor.com

Det här inlägget är också tillgängligt i: EngelskaEngelska NederländskaNederländska SpanskaSpanska Portugisiska, PortugalPortugisiska, Portugal ItalienskaItalienska IsländskaIsländska Norskt BokmÃ¥lNorskt BokmÃ¥l PolskaPolska